| Telefon: +47 468 11 703 | Epost: post@houseofsingles.no
Forside /  Sløyfer

Sløyfer

06.10.2017

Sløyfer har sin opprinnelse fra midten av 1800-tallet. Før denne tid brukte man gjerne halsbind, men på grunn av skjortenes nye utforming ble det til at en måtte lage tynnere og smalere halsbind enn tidligere. De videreutviklet pastronen og resultatet ble sløyfen.

Sløyfens storhetstid var på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Da var det et tegn på velstand å gå med sløyfe. Sløyfen har ikke endret fasong siden sin storhetstid og har et klassisk og tidløst utseende. I filmen The Great Gatsby kan du se Leonardo de Caprio gå med den klassiske sløyfen. Denne filmen befinner seg i tidsepoken der sløyfen var minst like vanlig, om ikke mer vanlig, som slipset. Her kjører han en klassisk britisk stil som var det store på denne tiden. Stilen du ser i Gatsby filmene er nå tilbake i mote magasinene. Nøkkelen for å få denne stilen er ved hjelp av en sløyfe.

Det er mange som har frontet sløyfen i mange år, blant disse finner vi politikeren Winston Churchill, som tidligere var statsminister i Storbritannia, og Alfred Kinsey en amerikansk biolog og sexolog.

«Ulempen med de ferdigknytte sløyfene er at de kan se for perfekte ut.»

Fra gammelt av er det den selvknytte sløyfen som har vært det beste og eneste alternativet. i motsetning til Churchill og Kinsey er det ikke alle som klarer å knyte sløyfe selv, heldigvis for dem har også den ferdigknytte sløyfen blitt mer og mer brukt de siste årene. Hvis man derimot mestrer kunsten å knyte sløyfe er dette helt klart å foretrekke, men for de som ikke kan eller om man ikke har tid er den ferdigknytte sløyfen ett godt alternativ. Ulempen med de ferdigknytte sløyfene er at de kan se for «perfekte» ut. Noe av sjarmen med sløyfer er nemlig at den ikke skal være helt perfekt, du skal kunne se at den er knytt selv, slik som på bildet nedenfor viser.

I disse dager er det vanligst å bruke sløyfe til livkjole eller smoking, men sløyfen kan anvendes til langt flere antrekk. Hvis vi går tilbake til sløyfens storhetstid i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet kan vi se at sløyfen ble anvendt på mange forskjellige måter. En fin måte å anvende sløyfen på er slik som bildet til venstre viser. Her har man kombinert en blå sløyfe med en lysere blå skjorte og mørkeblå vest. Det å kombinere blåfarger er en enkel måte å gjøre antrekket spennende. Det hele toppes med en beige jakke noe som er ett friskere alternativ fremfor en mørk jakke som ville gjort antrekket mer formelt. En perfekt look både til hverdag og fest.

Top