| Telefon: +47 468 11 703 | Epost: post@houseofsingles.no
Forside /  Slipset, mannens beste venn

Slipset, mannens beste venn

06.10.2017

Myndighet, maskulinitet og selvsikkerhet. Slipset har opp gjennom tidene antatt mange forskjellige former. I dekadansens storhetstid på 1800-tallet fantes det nesten hundre forskjellige knuter med like mange betydninger og skjulte signaler. Med tiden har de fleste betydningene og signalene ved slips blitt glemt, men det betyr ikke at de ikke er der.

En kan si at slipset er mannens fallossymbol. Det både representerer og symboliserer myndighet, maskulinitet og selvsikkerhet. Dette er nok en av grunnene til at slipset har fått en essensiell plass i mannens garderobe.

Men slipset har ikke alltid sett ut slik det gjør i dag. Før så det mer ut som kravatten gjør, ettersom at det er denne slipset stammer fra. Det var først i 1824 at slipset fikk den fasongen vi alle nå er kjent med. For det kan vi takke en oppfinnsom slipsfabrikant i Amerika. Han begynte å produsere slips som var satt sammen av tre ulike tøystykker og foret med enten ull eller bomull. Det var også en periode da slipsene ble foret med avispapir, men disse slipsene ble så lite slitesterke at de fort ble sluttet å produsert.

Nå til dags har ikke slipset ett bestemt formål slik som de fleste andre plagg har. Før var slipsets hensikt å binde skjortesnippene sammen slik at de ikke blafret i vinden. Det var først når det ble vanlig å sette knappene helt opp i halsen at slipsets praktiske hensikt forsvant. På tross av dette har slipset overlevd neste flere hundre år.

Lær deg hvordan du knyter en dobbel windsor knute!

Vi kan tilpasse dressen etter dine ønsker!

Når du velger slips er det første du burde se på bredden. Hvis du har en slank og atletisk kroppsbygning burde du gå for et smalt slips. Dersom du har en kraftigere kroppsbygning burde du gå for et bredere slips. Bruker du et slips som enten er for bredt eller for smalt kan de fort se komisk og klønete ut. Slipsbredden går også inn og ut av mote og slipset har figurert i mange forskjellige bredder. I 1960 og -70 årene var det de kjempebrede 16cm slipsene som regjerte. Senere gikk det i den helt andre retningen når de smale 3cm skinnslipsene kom på moten i 1980 årene. Nå til dags er det vanligst med slips som har en bredde på 5, 7 eller 10 centimeter.

Hvordan kombinere slips med skjorte

Hvis du med veldig enkle grep vil løfte antrekket ditt er bruk av slips en enkel måte å gjøre dette på. Mange menn synes det kan være vanskelig å kombinere slips med skjorte og dress. Det er ingen bestemte regler for hvordan du skal bruke slips eller hvordan du ikke skal bruke det, og det er nettopp dette som kan gjøre det problematisk.

En veldig enkel og trygg måte å kombinere skjorte og slips er å bruke blåtoner. Du kan fint bruke ett blått slips til en blå skjorte, så lenge de har forskjellig blåtone. For eksempel kan du bruke et navy farget slips med en himmel blå skjorte slik som det vises på bildet. En fin huskeregel er at varme farger går best til varme farger mens kalde farger går best til kalde farger. Det betyr ikke at du ikke kan kombinere varme og kalde farge, det går helt fint, men det vil bli lettere å få en stil ren og gjennomført helhet.

Sist men ikke minst er det viktig å være mann nok til å tørre å prøve. Det er sant at han som ikke prøver ikke feiler, men han vil heller aldri lykkes.

 

Bruk en skjorte med blomster for et fresht og ungdommelig uttrykk. Bilde hentet fra google.

Top