| Telefon: +47 468 11 703 | Epost: post@houseofsingles.no
Forside /  Sjakett, Engelsk Morning Suit

Sjakett, Engelsk Morning Suit

06.10.2017

Elegant, stilig og tidløst. På engelsk kalles sjaketten morning suit, noe som røper dens bruksområde. Den er i den vestlige moten det tradisjonelle formelle herreantrekket til bruk på dagtid, det vil si før kl 18.

På samme måte som kjole og hvitt kalles evening suit. Sjakett er pr definisjon mindre formelt enn kjole og hvitt. En slags oppmyket, mindre formell variant. Det er også derfor den klassiske sjaketten er grå, siden grå er en formiddagsfarge.

Jakken er som oftest fremstilt av grå eller sort flanell, og jakkehalen skal rekke til knehasene. Buksene kan være klassiske grå med nålstriper, eller man kan velge en friskere variant.

Buksen er uten oppbrett og uten beltestropper. Hatten er valgfri, men ofte prikken over i en. Hatt gjør seg også svært flott på bryllupsbilder. Skal du bruke sjakketten i bryllup, 17. mai eller andre lystbetonte anledninger skal man bruke en grå flosshatt. Om du derimot skal bruke sjakett i begravelse skal hatten alltid være svart. Til sjakett benytter man en klassisk smokingskjorte med snipp, og doble mansjetter, og vest og pastrone. Man kan også velge å benytte hansker. Når disse hanskene ikke er i bruk, bæres de alltid i venstre hånd, slik at høyre hånd er fri til å håndhilse med.

Når den mørke dressen

ikke er nok,

og smokingen

blir feil

kan du alltid

snu deg til sjaketten

for trygghet i at du stiller

formelt, og pyntet nok.

Sjakett til bryllup

Sjaketten har i lang tid blitt brukt i bryllup og den blir stadig enda mer populær. Den er mer komfortabel å gå i enn livkjolen samtidig som den er mer formell enn en smoking. Sjaketten i seg selv har et ganske minimalistisk og stilrent utseende, med de grå buksene og den svarte eller grå jakken. Hvis du vil peppe opp sjaketten din kan du bruke en skjorte med knekket snipp og bytte ut slipset med en pastrone. Pastronen er mer formell enn slipset og egner seg derfor godt til bryllup. Er du usikker på hvilken farge pastronen burde ha kan du velge en som har lik farge som brudens kjole. Bruker du også en brokade vest i samme farge og mønster vil antrekket få en betydelig penere helhet. I sommerbryllup passer det seg å bytte ut lommetørkleet med en blomst, f.eks. margeritt, til å ha i brystlommen.

Klikk på bildet for å lese om våre pakketilbud på sjakett.

Top